VIETNAM 10 DAGAR

HANOI - HALONG BAY - SAIGON

7-16.1.2020 - 2290 euro

Vietnam är ett vackert land som har en lång kulturhistoria sedan forntid, men också en gripande nutidshistoria med franskt kolonialvälde och amerikansk invasion. Detta är en rundresa där vi ser de absoluta godbitarna av Vietnam. I Hanoi bor vi i de berömda Old Quarters (Gamla Stan) som är sinnebilden för asiatiskt stadsliv. I Halong åker vi ut med en djonk i den vackra skärgården med grottor och berg som sticker upp ur havet. I Saigon ser vi vacker arkitektur och får en inblick i Vietnam-kriget ur vietnamesernas synvinkel.

DAG 1
7 januari 2020

UTRESA MED FINNAIR

Vi flyger till Bangkok med Finnair och vidare till Hanoi med Vietnam Airlines. 

DAG 2
8 januari 2020

ANKOMST TILL HANOI

 

Vi anländer till Noi Bai International Airport i Hanoi. Vi checkar in på vårt hotell som ligger precis i hjärtat av Old Quarters (Gamla Stan).

 

På kvällen finns möjlighet till gemensam middag.

DAG 3
9 januari 2020
ETNOLOGISKA MUSEET, HOAN KIEM, CYKELRIKSHA

 

Vi börjar dagen med ett besök till Etnologiska museet som är ett välgjort frilufts-museum. Här ser vi hur olika förhållanden vietnameser lever under i olika delar av landet. Vi bekantar oss med Hanois centrum som ligger kring sjön Hoan Kiem och templet Ngoc Son som ligger vackert på en ö i sjön. Vi åker också runt en stund i de charmiga kvarteren i Old Quarter (Gamla Stan) i cykelriksha.

DAG 4
10 januari 2020
HO CHI MINH COMPLEX, HANOI HILTON, VATTENMARIONETT

 

Ho Chi Minh Complex är den plats där vietnamesernas landsfader bodde och jobbade under kriget. Här finns det gamla presidentpalatset som han vägrade bo i, och det mycket enklare stylthus han lät uppföra. Här ligger också Ho Chi Minhs mausoleum, som uppfördes mot hans egen vilja.

Vi fortsätter med vietnamesisk närhistoria och besöker det ökända fängelset Hoa Lo, även kallat Hanoi Hilton, där fransmännen höll och bestraffade vietnamesiska motståndsmän under kolonialtiden, och där amerikanska krigsfångar internerades så sent som på 70-talet.

 

Vi avrundar dagen med vietnamesisk vattenmarionett-teater, en teaterform som utvecklats på de vattendränkta risfälten på landsbygden.

DAG 5
11 januari 2020
UTFLYKT MED DJONK i HALONG

 

Vi åker ut med buss till Halong-bukten där vi åker ut med vår privata djonk i den vackra skärgården som är en del av UNESCOs världsarv och består av tusentals öar i olika formationer. Vi tar i land på en ö som är ihålig och går in i den grotta som finns inuti. På en annan ö kan den som vill åka ut med roddbåt eller kajak. Vi äter en skaldjurslunch ombord på vår djonk. Till kvällen tar vi in på ett hotell i Halong.

DAG 6

12 januari 2020

TRANSFER TILL SAIGON

 

Efter en buffetfrukost åker vi buss till Hanois flygplats och åker inrikesflyg till Saigon. Vi inkvarterar oss på ett hotell som ligger precis vid Saigons huvudgata Nguyen Hue Boulevard. Gatan är avstängd på kvällen och ett fint ställe att strosa runt och se på människor utan att riskera bli överkörd i den annars livliga trafiken.

 

DAG 7
13 januari 2020
SAIGON CITY, NOTRE DAME, SKY DECK, BENH THAN

 

Saigons stadsbild präglas av de byggnader som fransmännen uppförde såsom Notre Dame-katedralen, det vackra postkontoret, operan och stadshuset. Uppe från Saigon Skydeck får vi se staden i fågelperspektiv. Vi gör också ett stopp vid den anrika marknaden Benh Than där den som behärskar prutandets konst kan hitta billiga souvenirer.   

DAG 8
14 januari 2020
LEDIG DAG I SAIGON, VALBAR UTFLYKT TILL MEKONG-DELTAT

Vi besöker Mekongflodens delta där vi åker runt med båt och gör strandhugg vid de olika öarna. Där ser vi hur lokalbefolkningen lever på det som naturen ger, t ex en workshop där man tar tillvara kokosnötens alla delar. Vi får också åka tuk-tuk och paddla kanot. Lunch äter vi hemma hos en vietnamesisk familj på en av öarna.

 

DAG 9
15 januari 2020
MUSEET FÖR KRIGETS KVAR-LEVOR, CU CHI TUNNLARNA

Denna valbara dags program ägnas helt åt Vietnamkriget, eller det amerikanska kriget som vietnameserna säger. Vi börjar med ett besök vid Museet för krigets kvarlevor som dels är en gripande fotoutställning över krigets fasor, dels en utställning över amerikanska krigsfordon som vietnameserna lade beslag på. Därefter åker vi ut till Cu Chi-tunnlarna där Viet Cong levde under jord för att kunna göra överraskande räder mot amerikanernas ställning.

DAG 10
16 januari 2020
HEMRESA MED FINNAIR

Vi flyger från Saigon direkt till Helsingfors utan mellanlandningar. Ankomst till Helsingfors klockan 16:40. Anslutning till Österbotten ordnas vid behov via Ingves & Svanbäck.

PRIS: 2290 euro
ANMÄLAN till Ingves & Svanbäck senast den 20.5.2019 (!)
MAX DELTAGARANTAL: 25 personer

RESELEDARE: Mathias Nylund

 

BOKA PÅ INGVES & SVANBÄCKS HEMSIDA HÄR!
 

I resans pris ingår:
- Finnairs flyg Helsingfors - Hanoi (via Bangkok)

- Finnairs direktflyg Saigon - Helsingfors
- Direktflyg Hanoi - Saigon med Vietnam Airlines

- 8 nätter i dubbelrum på 4/5-stjärniga hotell
- Privat charterbuss alla dagar
- Seglats med djonk på Halong-bukten
- Mathias Nylunds tjänster som reseledare
- En lokal vietnamesisk licensierad guide

- Alla inträden enligt program
- Halvpension, dvs frukost och lunch varje dag (utom lunch dag 9)

 

Tillval:
- Enkelrum på alla hotell 320 euro

- Anslutning med flyg från Österbotten