INDIEN 9 dagar - Gyllene Triangeln

NEW DELHI - JAIPUR - AGRA

18-26.10.2019 - 2290 euro (inkl. helpension)

BOKA PÅ INGVES & SVANBÄCKS HEMSIDOR WWW.INGSVA.FI

Indien har en kulturhistoria som sträcker sig många tusen år tillbaka i tiden. Idag tronar monumenten kvar i detta land som lytt under olika regimer och religioner innan självständigheten 1947. Förutom de mäktiga sevärdheterna får vi njuta av det nord-Indiska vädret som denna årstid är varmt och skönt men inte hett. Priset är all-inclusive, dvs allt program och alla måltider ingår.
 

DAG 1: Fredag 18.10.2019
AVFÄRD MOT NEW DELHI
Vi går ombord på Finnairs direktflyg med riktning mot New Delhi. Flygresan tar drygt sex timmar.

DAG 2: Lördag 19.10.2019
ANKOMST NEW DELHI
Vi anländer till New Delhis flygplats tidigt på morgonen  morgon och möts av vår privata buss och engelsktalande lokalguide. Under förmiddagen åker vi ut till provinsen Rajastans huvudstad, "den rosa staden" Jaipur där vi checkar in på hotell, lunchar och har eftermiddagen ledig för vila. Vi äter gemensam middag.

DAG 3: Söndag 20.10.2019
SIGHTSEEING I JAIPUR

Denna dag ser vi oss runt i den "rosa staden" Jaipur som kallas så eftersom många byggnader är målade rosa, gästfrihetens färg. Vi ser bland annat Fästningen Amber, Vindarnas palats och Stadspalatset.

Jaipur är känt för färgtryck med träblock och på en verkstad får vi se hur dessa färggranna mönster görs för hand. Lunch och middag ingår.

DAG 4: Måndag 21.10.2019
CHAND BAORI, BESÖK I BY

Efter frukost styr vi bussen mot staden Agra och på vägen besöker vi Chand Baori, en brunn i 13 våningar och med 3500 trappsteg som byggdes på 800-talet. Alldeles intill brunnen ligger en by där vi strosar runt och får se hur lokalbefolkningen lever. Vi tittar också in i byskolan.

På eftermiddagen anländer vi till Agra och checkar in på vårt hotell.

Dag 5: Tisdag 22.10.2019
YOGA, AGRA FÄSTNING, BARNHEM, TAJ MAHAL

På morgonen åker vi till Shah Jahans park och får testa på ett lättsamt yogapass. Därefter besöker vi Moder Teresas barnhem där vi hälsar på övergivna barn och (handikappade) vuxna, och även gör en donation till verksamheten. Innan lunch besöker vi också fästningen i Agra som är vackert byggd i röd sandsten. På eftermiddagen når resan en av sina höjdpunkter då vi besöker det obeskrivliga Taj Mahal.

Dag 6: Onsdag 23.10.2019
ELEFANT-REHAB, ANKOMST TILL DELHI
På morgonen kan den som vill komma med ytterligare en gång till Taj Mahal. På morgonen är det mindre folk och lugnare. Den som hellre har sovmorgon kan ha det. Vi åker mot Delhi på förmiddagen och stannar vid
Wildlife SOS rehabiliteringscenter för elefanter som utnyttjats inom turistindustrin. Här får vi dels höra historier om elefanterna som bor där, och dels se med egna ögon hur samma individer numera lever ett mycket drägligare liv.

 

Wildlife SOS fungerar enbart genom välgörenhet, och efter vår rundtur gör vi en donation till organisationen.

Framme i New Delhi checkar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag.

Dag 7: Torsdag 24.10.2019
LOTUSTEMPLET, MOSKÈN, MARKNADEN CHADNI CHAWK

Idag ser vi oss runt i Indiens huvudstad New Delhi. Vi gör ett besök till det berömda Lotustemplet och vid Indiens största moské Jama Masjid. Deltagarna får åka cykel-riksha genom marknaden Chadni Chawk och få en glimt av den lokala kommersen i stadsdelen Old Delhi. Vi gör också ett fotostopp vid Delhis egen triumfbåge, India Gate. Lunch och middag ingår.

 

 

Dag 8: Fredag 25.10.2019
LEDIG DAG I NEW DELHI

Dagen är ledig för egna utflykter i New Delhi. Vårt hotell har ett fint poolområde så den som vill kan också bara koppla av och jobba på brännan vid poolkanten. Till kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

En valbar sightseeing/shoppingtur ordnas för den som ännu har rupier som bränner i fickan. :-)

Dag 9: Lördag 27.10.2019
HEMFÄRD

Finnairs direktflyg tar oss hem till Finland. Beräknad ankomsttid till Vanda flygplats är 14:45.

 

PRIS: 2290 euro

 

I priset ingår:

Finnairs flyg till New Delhi t/r
Hotell 7 nätter i delat dubbelrum på 4-5 - stjärniga hotell

Helpension, dvs frukost, lunch och middag varje dag (ej lunch dag 8)

Alla aktiviteter och inträdesbiljetter enligt program

Lokala transporter med privat charterbuss
Mathias Nylunds tjänster som reseledare
Indiska lokalguider
Del av donationer till SOS Wildlife och Moder Teresas barnhem.
Dricks till guider, chaufförer och hotell (sammanlagt ca. 20 euro/person)

 

I priset ingår INTE:
Indiskt e-visum, kostar 70e och ansöks på www.indianvisaonline.gov.in.


Visumprocessen är bekväm eftersom den kan skötas på nätet hemifrån. Däremot är ansökningsformuläret omfattande och relativt komplicerat. Reseledaren Mathias Nylund erbjuder sig att utan extra kostnad sköta om visumansökan för de deltagare som vill ha assistans med detta.

 

Tillval:

Enkelrum på alla hotell: 280 euro

Anslutning med flyg från Österbotten: 130 euro t/r
Morgonbesök på Taj Mahal den 24.10 (1100 rup = ca 15 euro)