INDIEN 9 dagar - Gyllene Triangeln

NEW DELHI - JAIPUR - AGRA

20-28.10.2018 - 1990 euro (inkl. helpension)

BOKA PÅ INGVES & SVANBÄCKS HEMSIDOR HÄR!

Indien har en kulturhistoria som sträcker sig många tusen år tillbaka i tiden. Idag tronar monumenten kvar i detta land som lytt under olika regimer och religioner innan självständigheten 1947. Förutom de mäktiga sevärdheterna får vi njuta av det nord-Indiska vädret som denna årstid är varmt och skönt men inte hett. Priset är all-inclusive, dvs allt program och alla måltider ingår.
 

DAG 1: Lördag 20.10.2018
AVFÄRD MOT NEW DELHI
Vi går ombord på Finnairs direktflyg med riktning mot New Delhi. Flygresan tar drygt sex timmar.

DAG 2: Söndag 21.10.2018
ANKOMST NEW DELHI
Vi anländer till New Delhis flygplats tidigt på morgonen  morgon och möts av vår privata buss och engelsktalande lokalguide. Under förmiddagen åker vi ut till provinsen Rajastans huvudstad, "den rosa staden" Jaipur där vi checkar in på hotell, lunchar och har eftermiddagen ledig för vila. Vi äter gemensam middag.

DAG 3: Måndag 22.10.2018
SIGHTSEEING I JAIPUR

Denna dag ser vi oss runt i den "rosa staden" Jaipur som kallas så eftersom många byggnader är målade rosa, gästfrihetens färg. Vi ser bland annat Fästningen Amber, Vindarnas palats och Stadspalatset.

Jaipur är känt för färgtryck med träblock och på en verkstad får vi se hur dessa färggranna mönster görs för hand. Lunch och middag ingår.

DAG 4: Tisdag 23.10.2018
CHAND BAORI, BESÖK I BY

Efter frukost styr vi bussen mot staden Agra och på vägen besöker vi Chand Baori, en brunn i 13 våningar och med 3500 trappsteg som byggdes på 800-talet. Alldeles intill brunnen ligger en by där vi strosar runt och får se hur lokalbefolkningen lever.

På eftermiddagen anländer vi till Agra och checkar in på vårt hotell.

Dag 5: Onsdag 24.10.2018
YOGA, AGRA FÄSTNING, BARNHEM, TAJ MAHAL

På morgonen åker vi till Shah Jahans park och får testa på ett lättsamt yogapass. Därefter besöker vi Moder Teresas barnhem där vi hälsar på övergivna barn och (handikappade) vuxna, och även gör en donation till verksamheten. Innan lunch besöker vi också fästningen i Agra som är vackert byggd i röd sandsten. På eftermiddagen når resan en av sina höjdpunkter då vi besöker det obeskrivliga Taj Mahal.

Dag 6: Torsdag 25.10.2018
ELEFANT-REHAB, ANKOMST TILL DELHI
På morgonen kan den som vill komma med ytterligare en gång till Taj Mahal. På morgonen är det mindre folk och lugnare. Den som hellre har sovmorgon kan ha det. Vi åker mot Delhi på förmiddagen och stannar vid
Wildlife SOS rehabiliteringscenter för elefanter som utnyttjats inom turistindustrin. Här får vi dels höra historier om elefanterna som bor där, och dels se med egna ögon hur samma individer numera lever ett mycket drägligare liv.

 

Wildlife SOS fungerar enbart genom välgörenhet, och efter vår rundtur gör vi en donation till organisationen.

Framme i New Delhi checkar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag.

Dag 7: Fredag 26.10.2018
LOTUSTEMPLET, MOSKÈN, MARKNADEN CHADNI CHAWK

Idag ser vi oss runt i Indiens huvudstad New Delhi. Vi gör ett besök till det berömda Lotustemplet och vid Indiens största moské Jama Masjid. Deltagarna får åka cykel-riksha genom marknaden Chadni Chawk och få en glimt av den lokala kommersen i stadsdelen Old Delhi. Vi gör också ett fotostopp vid Delhis egen triumfbåge, India Gate. Lunch och middag ingår.

 

 

Dag 8: Lördag 27.10.2018
LEDIG DAG I NEW DELHI

Dagen är ledig för egna utflykter i New Delhi. Vårt hotell har ett fint poolområde så den som vill kan också bara koppla av och jobba på brännan vid poolkanten. Till kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

Dag 9: Söndag 28.10.2018
HEMFÄRD

Finnairs direktflyg tar oss hem till Finland. Beräknad ankomsttid till Vanda flygplats är 14:45.

PRIS: 1990 euro
Anmälan till Ingves & Svanbäck senast den 17.8.2018

BOKA PÅ INGVES & SVANBÄCKS HEMSIDOR HÄR!

 

I priset ingår:

Finnairs flyg till New Delhi t/r
Hotell 7 nätter i delat dubbelrum

Helpension, dvs frukost, lunch och middag varje dag (ej lunch dag 8)

Alla aktiviteter och inträdesbiljetter enligt program

Lokala transporter med privat charterbuss
Mathias Nylunds tjänster som reseledare
Indiska lokalguider
Del av donationer till SOS Wildlife och Moder Teresas barnhem.

 

I priset ingår INTE:
Indiskt e-visum, kostar 45e och ansöks på www.indianvisaonline.gov.in.


Visumprocessen är bekväm eftersom den kan skötas på nätet hemifrån. Däremot är ansökningsformuläret omfattande och relativt komplicerat. Reseledaren Mathias Nylund erbjuder sig att utan extra kostnad sköta om visumansökan för de deltagare som vill ha assistans med detta.

 

Tillval:

Enkelrum på alla hotell: 280 euro

Anslutning med flyg från Österbotten: 130 euro t/r
Morgonbesök på Taj Mahal den 25.10 (1000 rup = ca 13 euro)