BEIJING 8 dagar - 1890 euro

10-17.11.2018

BOKA PÅ INGVES & SVANBÄCKS HEMSIDOR HÄR!

Den klassiska höstresan till Beijing innehåller alla fantastiska sevärdheter som staden har att bjuda på. Programmet spetsas med lite ovanligare inslag som ett besök på landet, middag på 80:nde våningen i World Trade Center och en privatlektion i kinesisk Taiji. Finnairs direktflyg tar oss till Beijing på bara 7,5 timmar, vår kinesiska lokalguide talar flytande svenska.

DAG 1 : Lördag 10.11.2018
AVFÄRD FRÅN HELSINGFORS

Finnairs direktflyg avgår klockan 18:15 och flygresan tar endast 7,5 timmar. På begäran kan Ingves & Svanbäck ordna flyganslutning från Österbotten. 

DAG 2: Söndag 11.11.2018
ANKOMST, EN FÖRSTA ANBLICK

Vi anländer till Beijing klockan 08:00 lokal tid och möts på flygfältet av vår kinesiska lokalguide som talar svenska. I väntan på våra hotellrum får vi en introduktion till centrum från bussen och på Beijings stads-planeringsmuseum ("Mini-Beijing") som har fantastiska modeller av hela stan. Efter lunch checkar vi in på hotellet och eftermiddagen är vigd för vila. Möjlighet till gemensam middag på kvällen.

DAG 3: Måndag 12.11.2018

SOMMARPALATSET, TECEREMONI, TAIJI I PARKEN

Vi besöker en park där vi kan spionera på vanliga kinesers morgon-aktiviteter som ofta inkluderar gymnastik, dans och den form av kinesisk skuggboxning som kallas Taiji. Vi deltar själva också i ett lättsamt pass som leds av vår privata taijimästare Fru Dong. Bussen plockar upp oss igen och vi åker ut till Sommarpalatset som var kejsarens sommarbostad. Vi äter lunch i den kejserliga restaurangen för att sedan under guidens ledning promenera genom hela palatset och se bl a den Långa Korridoren (730 meter) full med konst, en båt byggd i marmor, en handgrävd sjö och andra kejserliga excesser. På hemvägen stannar vi vid ett tehus där vi får prova olika sorters kinesiskt te samt veta mera om dess hälsofrämjande effekter. På kvällen finns möjlighet till gemensam middag. 

 

Dag 4: Tisdag 13.11.2018

FÖRBJUDNA STADEN, HIMMELSKA FRIDENS TORG, SIDENBUTIK

Vi åker ut till den Förbjudna Staden som ligger i anslutning till Himmelska fridens torg. Vår guide berättar om detta kejserliga palats som enligt legenden rymmer 9999 rum, och var "förbjudet" eftersom ingen utom kejsarfamiljen och dess anställda hade tillträde innanför murarna. Om inte köerna är så långa får den som vill också besöka Maos mausoleum.

På eftermiddagen besöker vi en sidenbutik och får se hur kinesiskt siden framställs. På kvällen ordnas valfri gemensam middag.

Dag 5: Onsdag 14.11.2018

UTFLYKT TILL LANDET

Vi åker ut till en by på landsbygden och äter lunch hemma hos en bondfamilj. Vi får se en skarp kontrast till Beijings alla kejserliga tempel och skyskrapor i glas, och ges en inblick i hur mångfacetterat det kinesiska samhället är. I byn finns ett museum över de underjordiska katakomber som byggdes i krigsföringen mot japanerna, och förutom en rundtur i museet kan den som vill gå en bit i de underjordiska gångarna. På kvällen finns möjlighet till gemensam middag.

Dag 6: Torsdag 15.11.2018

KINESISKA MUREN

Vi åker ut till ett av världens absolut mest fascinerande byggnadsverk: den kinesiska muren som började byggas cirka 200 år före vår tideräknings början. Muren är sammanlagt nästan 9000 kilometer lång, men vi besöker bara en liten bit och var och en bestämmer själv hur långt de vill promenera på muren. Vi lunchar vid muren innan vi startar färden tillbaka till Beijing. På kvällen ordnas valfri gemensam middag på en restaurang nära hotellet.

 

Dag 7: Fredag 16.11.2018

LEDIG DAG, FLAGGHISSNING, PEKING-ANKA

Den som är morgonpigg kan följa med ut till Himmelska fridens torg i gryningen för att se den militära ceremoni som hålls varje dag vid soluppgången i samband med hissningen av den kinesiska flaggan. I övrigt är programmet fritt denna dag, Mathias ger förslag på olika aktiviteter och på begäran kan grupputflykter ordnas. Till kvällen samlas vi till en avskedsmiddag med Peking-anka (ingår).

Dag 8: Lördag 17.11.2018

HEMFÄRD

Vårt flyg åker från Beijing klockan 11.35 och vi är tillbaka i Helsingfors ungefär 14:30. Anslutningsflyg till Österbotten anländer ca 17.30. Alla är hemma igen lördag kväll och har söndagen på sig att vila innan var-dagens strapatser tar vid. 

PRIS: 1890 euro

ANMÄLAN SENAST 7.9.2018 TILL INGVES & SVANBÄCK

BOKA PÅ INGVES & SVANBÄCKS HEMSIDOR HÄR!

I PRISET INGÅR:

Direktflyg med Finnair Helsingfors – Beijing – Helsingfors

Del av dubbelrum på hotell i kärncentrum

Alla utflykter enligt program och inträden till sevärdheter

Alla lokala transporter med privat charterbuss

Svensktalande lokalguide

Mathias Nylunds tjänster som reseledare

Halvpension, d v s frukost och lunch varje dag (ej lunch dag 7)

Avskedsmiddag med Peking-anka dag 7

 

I PRISET INGÅR INTE:

Kinesiskt visum
Anslutningsflyg från Österbotten (130 euro t/r)

Enkelrum på hotellet (tillägg 240 euro)
Middagar dagarna 2-6 (valbara alternativ på olika teman erbjuds)